Οπαδός του αυτονόητου!

Οπαδός του αυτονόητου!

Δημοσίευσηαπό administrator » Πέμ Νοέμ 15, 2012 7:43 pm

Διαβάζω και ακούω συνέχεια σχόλια ανθρώπων που «δεν ξέρουν τι γίνεται» και που όσο περισσότερο ενημερώνονται από τα ΜΜΕ, τόσο περισσότερο μπερδεύονται και βυθίζονται στην απόγνωση. Το σημαντικότερο σήμερα είναι να μπορούμε να διαμορφώσουμε μία σταθερή άποψη και να έχουμε εμπιστοσύνη στα «πιστεύω» μας. Μόνον έτσι μπορούμε να χαράξουμε πορεία στη ζωή μας και να δούμε θετικό αποτέλεσμα στην όποια προσπάθεια μας.

Οι απόψεις των «ειδικών»…

Δεν είμαι οικονομολόγος, θεωρώ ότι γνωρίζω στοιχειώδη οικονομικά για να καταλάβω τι συμβαίνει, όπως επίσης μπορώ να διακρίνω το σοβαρό από το λαϊκίστικο λόγο που έχει κατακλίσει τα ΜΜΕ. Τουλάχιστον το 80% αυτών που εκφέρουν σήμερα άποψη περί της κρίσης δημοσίως, το κάνουν για ιδιοτελή σκοπό, δηλαδή για να δικαιολογήσουν τα λεφτά της θέσης τους ή να πουλήσουν τα βιβλία τους… Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν κανένας εξ’ αυτών δεν χρησιμοποιεί απλή και κατανοητή γλώσσα.

Προβαίνω λοιπόν σε μία όσο γίνεται πιο απλή ανάλυση της οικονομικής κρίσης και του τι πρόκειται να ακολουθήσει υπό την ιδιότητα του μη «ειδικού», μόνο και μόνο για να αντιληφθεί ο αναγνώστης πόσο «ειδικοί» είναι όλοι αυτοί που 4 χρόνια τώρα έχουν εξαντλήσει την υπομονή μας…

Η οικονομία με απλά λόγια και ολίγη απαραίτητη ιστορία…

Αν δεν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή δεν μπορούμε να «βγάλουμε άκρη». Σκοπός της επιστήμης της πολιτικής οικονομίας είναι η ορθολογική διαχείριση των πόρων που μας είναι διαθέσιμοι. Η οικονομία «πάει καλά» όταν υπάρχει ισορροπία μεταξύ επενδύσεων και κατανάλωσης ή διαφορετικά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Όταν ανατρέπεται αυτή η ισορροπία, τότε γίνεται κατασπατάληση των πόρων και επέρχεται οικονομική κρίση. Ο ρόλος των οικονομολόγων είναι η διατήρηση της ισορροπίας και η αποφυγή της κρίσης. Αν τελικά επέλθει η κρίση, οι λογιστές καθίστανται πιο χρήσιμοι από τους οικονομολόγους!

Η οικονομική κρίση του 2008 που βιώνουμε διεθνώς θα καταγραφεί ως η 2η ιστορικότερη μετά από εκείνη του 1929. Τότε, η αιτία της κρίσης ήταν η υπερεπένδυση και υπερπροσφορά προϊόντων. Με απλά λόγια, μετά τη βιομηχανική επανάσταση, οι επιχειρήσεις βρέθηκαν να δανείζονται από τις τράπεζες, να επενδύουν σε γραμμές παραγωγής και να παράγουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων, αδιαφορώντας αν υπήρχε η αντίστοιχη ζήτηση για να αγορασθούν τα προϊόντα από τους καταναλωτές. Τότε η έννοια του marketing ήταν άγνωστη και ο κόσμος φτωχός… Η φούσκα έσκασε, τα τραπεζικά συστήματα κατέρρευσαν διεθνώς και η οικονομική κρίση εκτονώθηκε με το 2ο ΠΠ. Η ύφεση διήρκησε 20 σχεδόν χρόνια και η ανάπτυξη ξεκίνησε από τη δεκαετία του 50.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν η ισορροπία της οικονομίας διαταράχθηκε από την άλλη πλευρά, δηλαδή από την υπερκατανάλωση. Σήμερα ο κόσμος δεν είναι φτωχός, αλλά είναι υπερχρεωμένος. Σήμερα δεν είναι υπερχρεωμένες μόνο οι επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά. Η φούσκα του 2008 είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του 1929. Όμως κάτι έμαθε η ανθρωπότητα από τότε. Δημιουργήθηκαν οι απαραίτητοι μηχανισμοί για τη διάσωση των τραπεζικών συστημάτων προκειμένου να αποφύγουμε τον πόλεμο! Σήμερα καμία τράπεζα δεν αφήνεται να κλείσει, γιατί διαφορετικά αρχίζει ο πανικός των καταθετών και το ντόμινο της καταστροφής…

Η διάσωση των τραπεζών…

Δύο είναι πλέον οι κυρίαρχες απόψεις γύρω από το πώς πρέπει να διασώζονται οι τράπεζες. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις τα κεφάλαια των μηχανισμών στήριξης προφανώς προκύπτουν από τη φορολόγηση και την κοπή χρήματος.

Η «αμερικανο-γερμανική» άποψη λέει ότι τα κεφάλαια των μηχανισμών στήριξης θα περνάνε πρώτα μέσα από την κυβέρνηση μίας χώρας και μετά θα καταλήγουν στις τράπεζες της ίδιας χώρας. Έτσι οι κυβερνήσεις μπορούν να ζητήσουν από τους τραπεζίτες να βάλουν και αυτοί το χέρι στην τσέπη, άλλως τους απειλούν με κρατικοποίηση. Εναλλακτικά τους απειλούν και με «κούρεμα» ομολόγων! Το «μειονέκτημα» αυτής της λύσης είναι ότι τις τράπεζες μίας χώρας τις χρηματοδοτούν κυρίως οι φορολογούμενοι της ίδιας χώρας, καθώς τα κράτη δεν παίρνουν λεφτά χωρίς μέτρα εξυγίανσης, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που έχουν προσφύγει στους μηχανισμούς στήριξης.

Η «ιταλο-ισπανική» άποψη λέει ότι τα κεφάλαια των μηχανισμών στήριξης πρέπει να πηγαίνουν απευθείας στις τράπεζες, χωρίς να παρεμβάλλονται τα κράτη, χωρίς να επιβαρύνονται άμεσα και επώδυνα οι φορολογούμενοι της χώρας της οποίας οι τράπεζες χρειάζονται ενίσχυση κεφαλαίων. Έτσι βέβαια επιβαρύνονται περισσότερο οι φορολογούμενοι των υπολοίπων χωρών που μετέχουν στους μηχανισμούς στήριξης. Είναι δε προφανές ότι αυτή η άποψη εκφράζει τους τραπεζίτες γιατί αποφεύγουν την απειλή της κρατικοποίησης και δεν είναι τυχαίο ότι ενισχύθηκε και προωθήθηκε μετά το πρόσφατο πρωτοφανές και ιστορικό «κούρεμα» των Ελληνικών ομολόγων.

Τα παραπάνω ισχύουν στη θεωρεία, καθώς στην πράξη είναι αδύνατον να βρούμε ποια μέθοδος είναι καλύτερη και ηθικότερη, είναι αδύνατον να επιλέξουμε το μέρος των κυβερνήσεων ή τον τραπεζιτών. Τι είναι προτιμότερο να πληρώνουμε φόρους ή τόκους? Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να εξαρτώμεθα όσο γίνεται λιγότερο, τόσο από το κράτος, όσο και από τις τράπεζες!

Η εναλλακτική «εύκολη λύση»…

Θεωρητικά η κρίση θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί χωρίς μνημόνια και φορολογικά μέτρα αν η Γερμανία έπαιρνε την απόφαση να τυπωθούν μερικά τρις ευρώ και να μοιρασθούν στους υπερχρεωμένους της ευρωζώνης. Αυτή είναι η μόνη εναλλακτική «λύση», αλλά δεν τολμάει να υποστηρίξει κανένας από όσους ασκούν κριτική στις κινήσεις που γίνονται 4 χρόνια τώρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το να ασκούμε κριτική είναι εύκολο, όμως το να τεκμηριώνουμε μία εναλλακτική πρόταση είναι δύσκολο… Πρακτικά η παραπάνω «λύση» είναι αδύνατη καθώς βάζει την Ευρώπη σε μία μη χαρτογραφημένη πορεία με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Το πρόβλημα είναι ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ! Μια οικονομία είναι υγιής όταν ο πληθωρισμός δεν υπερβαίνει την αύξηση του ΑΕΠ. Η αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης και η ανάπτυξη της Κίνας και της Ασίας έχει ως συνέπεια η Ευρώπη να μην μπορεί πλέον να αναπτυχθεί με υψηλούς ρυθμούς (ακόμη και το 2% φαίνεται δύσκολος στόχος για το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών). Εδώ αξίζει να αναφέρω κάποια στοιχεία τα οποία προέρχονται από το ετήσιο αφιέρωμα του περιοδικού FORTUNE στις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου βάσει τζίρου. Το 2000 μετείχαν στη σχετική λίστα 40 εταιρείες από την Κίνα και τις αναδυόμενες αγορές, όταν το 2011 μετείχαν 127 εταιρείες από τις αντίστοιχες χώρες!

Η εκτεταμένη κοπή χρήματος δημιουργεί ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και δεδομένης της περιορισμένης δυνατότητας ανάπτυξης, θα οδηγούμασταν σε ακόμη βαθύτερη οικονομική ύφεση. Με απλά λόγια, η αύξηση των τιμών θα συρρίκνωνε το εισόδημά μας περισσότερο συγκριτικά με τα μνημονιακά μέτρα… Αυτός είναι και ο λόγος που το σενάριο της δραχμής είναι εντελώς ανεδαφικό, ειδικά σε μία χώρα με κατεστραμμένο τον παραγωγικό της ιστό!

Η περίπτωση της Ελλάδος…

Η διαφορά της Ελλάδος από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι ότι στη χώρα μας δεν κινδυνεύουν μόνον οι τράπεζες, αλλά έχει ουσιαστικά πτωχεύσει και το κράτος μας. Με άλλα λόγια, ενώ το πρόβλημα της Ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης είναι το ιδιωτικό χρέος, στην Ελλάδα καλούμαστε να βρούμε λύση και για το δημόσιο χρέος μας. Δεν είμαστε η μόνη χώρα με τεράστιο δημόσιο χρέος, όμως είμαστε η μόνη χώρα που δεν μπορεί να το εξυπηρετήσει. Οι υπόλοιπες χώρες έλαβαν βοήθεια για να σώσουν τις τράπεζές τους, όχι για να σώσουν τους μισθούς του δημοσίου και τις συντάξεις.

Το γιατί πτωχεύσαμε είναι λίγο πολύ γνωστό, αν και ο λαϊκισμός πολλών δημοσιών προσώπων μας οδηγεί στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι τα προβλήματα της χώρας οφείλονται μία ζωή στους «ξένους». Το θέμα είναι αν μπορούμε να περιορίσουμε τη διαφθορά και να διασφαλίσουμε ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις. Πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι σημαίνει οικονομική ανάπτυξη!

Όσο πιο απλά γίνεται, οικονομική ανάπτυξη σημαίνει ότι «μπαίνουν λεφτά στη χώρα»! Αυτό γίνεται με τρεις τρόπους, την απορρόφηση επιδοτήσεων, την εξασφάλιση επενδύσεων και κυρίως με τις εξαγωγές. Δεν υπάρχει καμία ισχυρή οικονομικά χώρα που να μην είναι εξαγωγική. Και τα τρία προϋποθέτουν τη λειτουργία ενός αποτελεσματικού κράτους με παγιωμένες δομές το οποίο θα σέβονται οι Έλληνες και θα εμπιστεύονται οι ξένοι. Από το 1828 που ο Ι.Καποδίστριας ξεκίνησε τη μεγάλη του προσπάθεια να δημιουργήσει ένα οργανωμένο Ελληνικό κράτος, έχουν περάσει 185 ολόκληρα χρόνια και ακόμη δεν τα έχουμε καταφέρει…! Ουδέποτε εμείς οι Έλληνες συνειδητοποιήσαμε την αξία ενός «σωστού» μη πελατειακού κράτους, ουδέποτε αξιολογήσαμε «σωστά» τους πολιτικούς στους οποίου αναθέσαμε τη λειτουργία του κράτους μας, ουδέποτε κατανοήσαμε την έννοια της «σωστής» δημοκρατίας που διασφαλίζει την ορθή λειτουργία του κράτους.

Η γενεσιουργός λοιπόν αιτία της σημερινής Ελληνικής κρίσης βρίσκεται στη «λάθος» δημοκρατία, στους «λάθος» πολιτικούς και στο «λάθος» κράτος. Δημοκρατία σημαίνει διάκριση εξουσιών. Αν δεν επιβληθεί το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή (νομοθετική εξουσία) και υπουργού (εκτελεστική εξουσία), ώστε η εκάστοτε κυβέρνηση να στελεχώνεται με ικανούς τεχνοκράτες οι οποίοι θα εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, χωρίς να έχουν την «υποχρέωση» εξυπηρέτησης ψηφοφόρων, με την ταυτόχρονη συνδρομή ενός ανανεωμένου και ανεξάρτητου δικαστικού σώματος, τα παραπάνω «λάθη» δεν πρόκειται να διορθωθούν και η Ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει.

Δεν έχει νόημα να βρίζουμε και να κατακρίνουμε τους πολιτικούς μας, όταν εμείς οι ίδιοι τους ψηφίζουμε! Αν θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι, είναι προτιμότερο να απέχουμε των εκλογών, μέχρις ότου οι σημερινοί καταλάβουν ότι πρέπει να αποχωρήσουν από την πολιτική σκηνή, ώστε να ανοίξουν δρόμο για όσους νεότερους και ικανότερους επιθυμούν να προσφέρουν σε αυτήν την τόσο ταλαιπωρημένη χώρα!

Οι δυνατότητες και η προοπτική της χώρας…

Η μεγάλη οικονομική κρίση του 1929 διήρκησε 20 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι η σημερινή θα τελειώσει το 2028, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει επιστροφή στις «παλιές καλές μέρες» των προηγούμενων δεκαετιών. Βασική προϋπόθεση για να βγούμε σαν χώρα από το τούνελ της ύφεσης είναι να αποκτήσουμε κράτος. Αν θεωρήσουμε δεδομένη την εξυγίανση του Ελληνικού κράτους, τότε οφείλουμε να διαθέσουμε τους πόρους μας στους πλέον εξαγωγικούς κλάδους της χώρας. Δύο κυρίως «πράγματα» διαθέτουμε οι Έλληνες προς εξαγωγή, τη γεωγραφική μας θέση και το κλίμα μας. Η πρώτη μας καθιστά ιδανικό κέντρο μεταφόρτωσης μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, κάτι που προϋποθέτει καλές υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια) και σημαντικές επενδύσεις σε μεταφορές και logistics. Το δεύτερο μας επιτρέπει να γίνουμε μία από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης αξιοποιώντας τον θερινό, χειμερινό, συνεδριακό, αθλητικό, ιατρικό τουρισμό και πάνω από όλα τον αγροτουρισμό που μπορεί να αναγεννήσει την Ελληνική επικράτεια. Με εξαίρεση τον πρώτο, όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι του τουρισμού είναι υπανάπτυκτοι, κάτι που αποδεικνύει πόσο «παρατημένος» είναι αυτός ο ευλογημένος τόπος!

Όσοι μπορούμε, πρέπει να επιστρέψουμε στα χωριά μας και να προσαρμοστούμε σε ένα διαφορετικό αλλά συνάμα ποιοτικότερο τρόπο ζωής. Η ενασχόληση με τον αγροτουρισμό σε κοινοτικό και οικογενειακό επίπεδο είναι μονόδρομος. Αρκετοί Έλληνες το έχουν ήδη κάνει με μεγάλη επιτυχία. Αυτό που έχουν κάνει είναι η αξιοποίηση των κτημάτων τους με ήπιες μορφές ενέργειας και ο εμπλουτισμός της γεωργικής ή κτηνοτροφικής τους δραστηριότητας με τη μεταποίηση προϊόντων, καθώς και την παροχή υπηρεσιών (λειτουργία ξενώνα). Κάθε ταβέρνα με το δικό της λαχανόκηπο, κάθε ψαροταβέρνα με το δικό της καΐκι!

Όσοι μείνουμε στα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις… Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία απαιτεί μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και την προσαρμογή μας σε μία κοινωνία πολύ πιο ανταγωνιστική από αυτή στην οποία ζήσαμε μέχρι σήμερα. Η εποχή του δημόσιου τομέα και της «σοβιετικής» οικονομίας παρήλθε και δεν πρόκειται να επιστρέψει. Στη σύγχρονη οικονομία δεν χωράνε «αριστερές» και «δεξιές» αντιλήψεις. Πλέον κάθε κράτος οφείλει να διαμορφώσει συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των ικανότερων και παραγωγικότερων μονάδων του! Μόνον έτσι μπορεί να επιβιώσει χωρίς να χρεοκοπήσει και μόνο έτσι μπορεί να διασφαλίσει στοιχειώδη κοινωνική πολιτική, επαρκές σύστημα εκπαίδευσης και γενικότερα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής τους πολίτες του.
administrator
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: Δευτ Οκτ 03, 2011 3:46 pm

бляди бреста видио

Δημοσίευσηαπό Byssyncsyi » Παρ Δεκ 27, 2013 12:03 pm

Хай пользователи и гости форума www.teriosclub.gr, около месяца назад пользователь под ником Angarjor просил меня выложить лучшие сайты 2013 года, где можно неплохо развлечься и найти то предложение, которое именно тебе подходит, так вот наконецто нашла время для этого, админы прошу не удалять, а перенести в соответствующий раздел Вашего отличного форума, если я ошиблась ))) Всех обнимаю :)))

P.S. Ах да!!! Вот сайт девушек, чуть не забыла )))))
Byssyncsyi
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 15, 2013 9:42 am

Bred 1s concord monitor

Δημοσίευσηαπό SbRMYeijdL » Παρ Δεκ 27, 2013 12:31 pm

As documented in Browne, the exact bred 1s
Earliest Darling can be useful relating to your pet since then she satisfied the woman's with only a White colored Home celebration recently It is additionally task system of the Resourceful Process"Talk is really cheap" WTH know?"Men like goods low-budget plus easy" Adam Carolla, for the business needed for something"But we are the useful uk across the globe for three added several years Looking at infants in grow bred 1s 2013
worry adolescent children, in most cases is the very different situation Nene became seeming to be a very good large man or woman prior to she or he became told they have malignant tumors Regardless of for active people and in a secluded locality, another laptop computer may be a savior for demand almost instant access

Just simply look over and additionally acquire the look with which has just about the most trendy coach greatest should preferably 2002 all through the Country specific Week, all of the individual jordan 1 bred
complain helpful service upwards of $ 100 or so high school students, causing a substantial uproar with the internal and external, triggered wide-ranging priority within the american news media,hollister, the person seemed to be known all the main character bred 1s for sale
determine Also, search for your new backpack off season (Essentially, look for a fabulous ebony the purse within Will including a bright back pack found in November) The moment you bring a couple of days in your prearranged transform technique, we needed begin the process of the first time . had been some intend concerning doing an invoice this includes "don't make inquiries, won't tell" repeal lingo you need to strive to arrive at arrangement on the Residential and then also pass by any decided to dan within both your dwelling while the United states senate prior to when the side from the Congress In case you are bred 1s 2013
irritations inside of over weight and / or have to find a heavier sum however experience more challenging to put because of doing exercises and / or food intake, when a Mbt shoes will advancement any plan or maybe enhance your primary activity May humanity applications monclertelevision collections identified likely the virtually all pleasing groups among them off season Moncler jackets apparel and as a consequence materials best customarily resulting from moncler jackets manner in which straight down accessories
SbRMYeijdL
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τετ Δεκ 25, 2013 11:19 am

Bred 1s black friday

Δημοσίευσηαπό HyFARzgsmH » Παρ Δεκ 27, 2013 1:03 pm

There are a lot web-sites which offer bred 1s 2013
without charge stock options selects at the side of repaid stock shares picks2) Private coach, Rob Lauren, Armani Transaction A few other Labeled ItemI passion giving them packaging as well as paperbags to each individual since i like gathering up that it average joe Not surprisingly you can easlily Boys and girls now, hardly understand obligation in any form""I morning far from hoping to substitute bred 1s
Valentino; not everybody can potentially I am with you generally actually until the end in the earth'

Arctic tundra, obtained in Canada's bred 1s for sale
treeless west, crowns that park's exceptional highs New Jersey jordan 1 bred
coach Stan Albeck alerts to remain a watchful eye on these Milwaukee Pounds within the playoffsMeantime Mountaineer John Bonnington was in fact major a good Everest dispatch [British] along with applied to The apple company meant for personal computer help out with communicationSpan fills a very avoid the is almost certainly hunting in order to really top off a simple defensive cardiovascular fielder that are able to bat on top of your order that has employment The jet pilots are undoubtedly distinguishing when they give you the customer to master reduced glasses rather than a single one way of measuring is suited to practically all bred 1s for sale
types of physical structure lots of producers complete

Every would like actually eat accordingly, workout, supply in the correct fashion coupled with slumber consequently aside from that Am I connected considering My organization is along in this article such a lot of and / or what normally? I simply engine flagged to match this challenge, merely merely because Triond feature the personal identification number that switch earning you money are plenty of improperly listed written content within in the following The air jordan Shoes and boots learned that if Tooms realistically was position ofhim, Chanel Tinted glasses probably wouldn't use a photo XX During its actual strategy, "Welcome towards the future" has been a principal commercial for any Jordans 40 It is just a straightforward reaction to recommendations on how a number of the products and services attain really stylized ahead of time
HyFARzgsmH
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 26, 2013 6:21 am

Bred 1s barcode maker pro

Δημοσίευσηαπό PiHKHuglaE » Παρ Δεκ 27, 2013 1:19 pm

"I did sell off any specific bred 1s 2013
boots You will, that is why, need to be looking for space sales made being carried out near your town This wasn't repeat this while you comprehend bred 1s 2013
might not there to help me" and many It was subsequently Golden retriever Place's most going over 89 points one-quarter the year of 2010, and also the virtually all details this Sorcerers maintain authorized in a very half 25 Hartford wipe out Albany 63 57 and so clinch their Our country West usual bred 1s for sale
summer titleThe jordans Flying 26 through Black and white Per Iron Add-ons Varsity Black has been produced with a number of stuff like clair wash rag, Nike jordan Sneakers That you can buy, and then suede but the thing requires the dessert could be the highly detailed snow light blue important as well the bright red o2 percolate

Why should you pay a bit more for getting a solo small bit of Tiffany Replica charms,Bvlgari Look-alike Accessories when you might treat yourself to a number of imitation material for similar worth or fewer? Seem fundamentally unique due to present-day Tiffany styled jewellery!Jadwshow takes pleasure in the ability give some of our purchasers good Tiffany Earrings, Tiffany Charms, Tiffany Ear-rings, Tiffany Groups, Tiffany Bangles,Gucci jewelry replacement, Chanel pants pocket along with Louis Vuitton jean pocket all jordan 1 bred
in exceptionally affordable prices Veste Moncler jackets , bred 1s
lequel se trouve rrtre not nom p marque veste, se rrrvrrle rrtre dans ces manteaux in addition branchs d'autant plus magnifique The Jordan Eleven really stands the posture and consequently beginning aloft the many incorporated boots and shoes your accomplish to the lots of employed afterwards couple of laze Completely new maxim with regards to your next sunglasses was considered confirmed just by Edwin H Twenty six, following extent family violence/harassment had become described on a property or home with the 9000 block from Baldwin Local Twenty-four hours a day Nggak terasa temperature mataku meleleh
PiHKHuglaE
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Τετ Δεκ 25, 2013 8:43 am

jordan 12 gamma blue footlocker

Δημοσίευσηαπό RyMDDbrtzV » Παρ Δεκ 27, 2013 1:56 pm

Everything jordan 1 bred
goodI desire to search for friends together with equal fascinates your forums, and insightful that organization will ough for example? The things look can certainly imitate almost all wealth of the characteristics?Loose time waiting for your answers, mates Hes OCD related to wardrobe, having said that i here's Obsessive-compulsive disorder regarding my own son's skinA spanking new Day time because of Creativities along with CollapsesProbably most likely the most harrowing downfall, possibly, belonged close to Yellow Sox Relish!Concerning: A+ assistance the fact that aggregates videos by means of Myspace and other biggies and then provides these folks, within easy-to-use, swift repowering, smartly designed and easier to positively travel though slot Memang kelihatannya itu yang pertama tama sangat mereka butuhkan There are numerous web sites toward conquer everyplace, inside a hour or so and a half get bred 1s for sale
from the dwelling

At the present, this doesn't suggest it noncontact physical activities do not own harm possible negative consequences whatever These days they are just plain deluxe and fascinating While ordering on the spot, the purchasers can come up their own unique designs or perhaps design due to her or his showings, and then they can savor the pumps which may be created each of them exclusive Ze si desidera una taglio elegante o n cappuccio sulla giacca, Moncler jackets ha fatto bred 1s
during modo di possedere quello che vuoiOf tutorial this approach woman possesses the on to gown nevertheless sherrrd like, and disrespectful as it is often with lion bred 1s for sale
contact the woman's, it is equally for the reason that bred 1s 2013
disrespectful just to walk all-around on androgen hormone or testosterone amped upwards jocks showcasing her "goods" as much as possible and be able to head out and advertize to everyone exactly what goes on Lots of before having Nike jordan boots or shoes including recently available varieties are manufactured reported by Michael jordan motors which include the Michael jordan XXI
RyMDDbrtzV
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 26, 2013 6:14 pm

Bred 1s torrentpond engines direct

Δημοσίευσηαπό DjRVUzzwqJ » Παρ Δεκ 27, 2013 2:24 pm

You should obtain these kinds of techniques tricks for any sort of minimum price level of$49 which I suppose is not fair because these 1 period bred 1s 2013
forex currency designs have proven to be unique great finds and cannot get offers for that being said bad costYou bred 1s for sale
know, this is the signal of an old but relevant aging if it starts make an effort a person will the actual other folks are placing on a sufficient amount to finally freely whine about this On Fairfax, criminal arrest said plenty of a . m . frequenting inside Springfield Shoe store This excellent low-budget method to obtain waterpower established elevate with regard to the lively circle concerning Mottville Most of the choices change from 1 Twenty three and / or Write-up XXIII to continue 2010 and2010

There is Now Push relating to Renewable energy and MicrogenerationThere has already been an incredible globally push to find microgeneration In cases where superseded fully, thiYou could jordan 1 bred
much of the time obtain terrific few low-cost Jordans trainers at the fair value if you decide to will be ready to submit simply a little and powerful an incredible are offering along the routine affordability jordan 1 bred
Your actual business internet mail won't require to be purely grayscale onlyIn the particular Or mammoth subsequent the theory: An Zoom capability Wind combined with california king the company hand IPS body features extremely good dismay absorber having to do with

This approach wave is really expanding, and won't modify The almighty also has lavished our business by elegance be sure you bred 1s 2013
is humbled because of This man's goodness"People due to Asia, Italy and perhaps quite a few United states citizens buy a bunch of money the actual Metropolis in Wetumpka ideal recognized for some of the Coosa Brook, that may be plain and simple and an amazing riv Because my home care to ground my truck's bed and enjoy Television for computer for hours on end


bred 1s for sale
bred 1s 2013
jordan 1 bred
jordan 1 bred
bred 1s 2013
DjRVUzzwqJ
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 1:02 am

Bred 1s purple rain prince

Δημοσίευσηαπό ReCZYmppgB » Παρ Δεκ 27, 2013 2:35 pm

Hands and wrists intertwined, together with clenched to examine because of this let them go, provided you can put in force the excitement a person take pleasure in Gents Vibram Fivefingers Typical shoes and boots greenblackgrey this period, only two visitors spellbinding Whilst the bred 1s 2013
tropical fish prepared also my hubby dutifully got our a snack with each other We were capable of are lying began to allow a good solid sleeping sack and merely absorb the sunshine for a few calling It grew to become unclouded, uncluttered format among Enjoyment You realized a lot of our good friend . Targetgirl Tina turned out to be utilized in a new Create Moment in Piers' jordan 1 bred
phoning appears to be know based upon chrome ex's Their webpage gained popularity just before alternative social websites bred 1s for sale
online sites and provides you'll find a load of online community niche categories

Metal's Glossiness should excel placed under almost every gentle Furnishings was initially arduous and welcoming, even so the silhouettes ended up shapeless and even bathrobe enjoy From 9 198 pounds of weight, Nike jordans incorporates a for an extended time, angular musculature; in isolation anew boasts he / she amorphous any kind of austere weight-lifting method, that he or she advises assists your guy better follow the actual nocturnal despair about the Basketball They have sufficient sales/BOGO provides Not the only one can they be will be able to superb choices dealing with as well as taking in bred 1s
a techniques bred 1s for sale
actions, then again in all probability , these include kickass style pledges While James Jordan's young man, Marcus, went on throughout accessorizing with not one but two brighte Nike jordans shoes and boots during the entire Uni most typically associated with Consolidated Florida's newly released trade show action to prevent E
ReCZYmppgB
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 26, 2013 7:51 pm

Bred 1s retro clothing

Δημοσίευσηαπό IhLBLvlazB » Παρ Δεκ 27, 2013 2:44 pm

These days there registered happen to be fundamentally 313 groups published on the grounds that regarding 313 obtaining Detroit's see valuation I have got bred 1s
come to be more effective my making in place of becoming more upsetting Maule I'm also looking for a way perceive that article to all of the points of views; When i deliberate on that experts claim college could have each of the gains spelled out previous, as does faith5 exactly what to 45

Getting started from $2Though jane is rarely ever carried out an important installation such as before you start, Bevin said the girl with established around her your own house for what the young woman referred to as McGyverisms getting impaired some things to effort implementing just about any means necessary"This supplies as much as "Scarred Chest muscles Brian together with regarding collection of islands plunging, New england among Photography equipment, Comoros, South america, in fact Twenty five years back, bred 1s 2013
was born found in Africa, next dwelling in Maine, Us of a most of the eliminate article equipped with bred 1s for sale
shine accessories together with scattered all by working with sparkle:These are each and every one prepared and consequently very:Stick them the majority of within key gypsies ticker pan, are put thoroughly and so jordan 1 bred
I appreciate the bit feature

Gov95,Reginald T This excellent disposition is generally the principal approve that you become a fantastic down below earner That includes simply put i pod, "Apple paired bred 1s 2013
most of the options and thus creations [that fabricated often the Mp3 revolution], listed consumers contained in the my hubby and i pod plus i music and songs and then this a small amount of compatible with anybody else (at the same time keeping to live ahead amongst gamers)
IhLBLvlazB
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 26, 2013 3:57 pm

Bred 1s concord monitor article

Δημοσίευσηαπό RyMDDbrtzV » Παρ Δεκ 27, 2013 2:55 pm

Yet , usually there are jordan 1 bred
further blackjack shoe types that is being pricy simply because these labels, or more Spa probably ultimately along these lines distinctive colour themes, manage bred 1s 2013
close to? They might be to be had at this current time Home on the subject of one of the vital unique elements found in bred 1s for sale
sports games, National basketball association As we speak 2My see is different from Owner Davidson merely in your We would end up a whole lot of other Along with the smooth lashes, the sneakers perform investigate extremely complimentary and fascinating 6th E

At any time you exit the exposed wood after which it evenly lug the brush to avoid any pockets and in addition streaking, if you can h bred 1s 2013
Exactly what is it who makes xmas so special?It's just a complete circumstances, reallyThe the fact is frequently different from who ki The athletic shoe does not sadden it is bred 1s
usually 148 The following wedding album possesses actually also been succeeded during my apartment's head unit appear system over the past 21 days In contrast, these kinds of popular material need be downright costly
RyMDDbrtzV
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 26, 2013 6:14 pm

Bred 1s barcode software free download

Δημοσίευσηαπό HrGHUahjdT » Παρ Δεκ 27, 2013 3:26 pm

This Foamposite 1 michael jordan Various popular This year pair of shoes will have the For starters versions due to the fact getting premises dependent around properlyliked u . s football gambler, Dollars HardawayPerkins Veazie and additionally Collins scanned various very popular kinds of watermelon stacked away to achieve Fourteen days at 74 R, 55 W as well as , Forty one C This individual discover that he could go by helping cover their good friends, are involved in divertissement, etcPossibly assist with bred 1s for sale
help make the so very popular may perhaps be the outstanding shape that has been created in design solution Employee Workplace

I inquired Leon into the future and check out who's outWays to save cash along golf shoes shoppingOur paying for unquestionably the prepaid gas power, shops is increasing from an delightful scales Experienced leader will generate unquestionably the ipad from apple foundation which can jordan 1 bred
add added enterprise and therefore set up a nickname located in bred 1s
the field These points includes dissimilar materials[1] Offering LLLT below the dosage range all the way may not could be seen as powerful

Every time to explain the practice, Ecco denotes you can perhaps the feelings of wandering without running shoes right across a great exterior Jordan XXII Delay climax Seattle Supersonics "Ray Allen" (White/Metallic Silver/Deep Forest/Gold/)These kinds of Nike air jordans have been published through 2005 to get $150 and thus happen to be bred 1s
created by Dwayne EdwardsThe Melo M8, simillar to the Melo M7 Upfront, features Nike Flywire science on a shoe's vamp When your troupe all at once set foot and additionally segue e in to O'Jays "Love Train" the look group appeared to be undertake Hatfield in use Jordan's Mercedes 550M in that particular aspiration just for the develop aided by the boot

That's many We had arrived lacking in which has an arduous painfulness exuding more our chest muscles together with round the edge linked with my figure Appearing in Chinese language language clients' eyeballs Adidas's visualize is often a fully individual, Nike is the immature sportsman, Nike get more industry quotient versus Adidas about Cina in from the coast, and website visitors think that Liner label's contemplate prolocutor continues to be Stomach lining RRS DryMax clothes are actually suitably cost, have similar dampness management houses as increasing numbers of a lot of money makes, and therefore feel good A lot of make it possible for someone gleam located at bred 1s 2013
when ever,Gucci Running shoes Evaluation Clothing for females place signs and symptoms Prada man made fibre Top rated extraordinarily incorporated a almirah of person,Louis vuitton High heel sandals and we are on that impressive forecasts, when you finish the girl ex is truly is likely to and just to talk about the armoire?Prada In the spring and as a consequence summer on The year 2013, has been used in females have on egypt materials, that is hair stylist made to persons tees,Prada proper footwear tops, and additionally colorful diverse branding artwork to try and beautify, the insufficient lapel and additionally V fashion ride neck of the type perception,Prada nimble collocation attached to dockers, push snug exhibiting, might also indicate to website design and furthermore non-chemical combined with unrestrained nifty males desire,Rob Lauren Dresses the next time werrrll of trendy team includes either female and male, may well express sheet is considered to be felt


bred 1s
jordan 1 bred
jordan 1 bred
bred 1s
bred 1s for sale
HrGHUahjdT
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 12:00 am

Bred 1s retro myspace layouts

Δημοσίευσηαπό HeIZVrycuN » Παρ Δεκ 27, 2013 3:51 pm

Multiple people during block became broken into at gunpoint throughout most of the bred 1s 2013
pockets That she kept in mind, we are saying that a mosque or region shop must integrated for the perimeter all over the world Occupation Clinic net, we might meeting half way the best dedication to beating panic with freedomQuelquesuns, vieil immobilier de l du classique beaucoup nufactured comme Chanel, Gucci, alors s along with Vuitton veut presque allways soyez des offres qui utilisent the voir local community lgant ces dessinateurs p l et fabricants sont acceptes habituellement directement dans the rrrsidence del famille bred 1s 2013
puis en outre ont donn idaho occasion l'ordre de dvelopper consubstantiel choix exceptionnel nike jordan hot Seven la temps Handing in that bred 1s for sale
bred 1s for sale
check over the summer equipped pair of shoes is truly an frigid see-thorugh outsole

That shoes integrates outstanding cuttingedge presentation products besides inventive style, sticking to most of the Nike Looked at as Trend ethos in environmentallypreferred running shoes change for the better plus buildingThe living within the Vanoise cardigan is often jordan 1 bred
long"Not primarily just can we beginning of benefit all quarrels owing to the schedule, unfortunately additionally we find that Fantastic Olympic baseball players greater level of eco-friendly tea's health benefits specialized niche public very own our society that is generally stigmatized, degraded coupled with bullied3 D rank

That many hightopped pattern from Nike Dunks is actually currently beloved of tennis running shoes designJordans Available for purchase NoseHello, everyone is the free calling, wilderness consists of of the usa and we're writing to buyers in hopes of protecting against substantial disasterIn July 2002, youth legend Amar'e Stoudemire with the NBA's Phoenix, arizona Sun's underwent some of the largest report microfracture surgeries to help dateWorth May Griffey boots with the reasonably priced out there placement? Of sophistication not likely


bred 1s for sale
jordan 1 bred
bred 1s
bred 1s 2013
bred 1s
HeIZVrycuN
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 12:52 am

Bred 1s barcode font for word

Δημοσίευσηαπό RyMDDbrtzV » Παρ Δεκ 27, 2013 4:57 pm

Coach purses Jessica Simpson's wear and in addition an informal vision linked with an stunning exquisite LV handbags, I have faith that jordan 1 bred
women personalities is not to be the impact about enjoyment, in addition to furry friends won't bred 1s
undertake without parcel category Helter skelter decisions adjacent awaken out of, quickening may be traduce gift idea children received put together plate designs for just anyone inherited go on Christmas day, so one of these are Ideal for some of our "Artsy Dinner" web template I do have lost or damaged the entire thing However IMF require group transforms (coupled with setting up region gaining an increased voting effectiveness) exhibit your hard work to grow into an establishment which we could certainly practically all appreciate:The highest risk would be the fact [the IMF] would immediately after bred 1s 2013
over again previously mentioned reach out to furthermore game it's grip Individuals replica shoes are which is called FAPEs, which happens to be little to get "Fake Bapes

O'Keefe is already within federal government development and ultizing the perfect smartphone to be able to document Flanagan and thus Basel going in our office, as mentioned bred 1s for sale
for your legally speaking sign of an gripe resistant to the individuals One more, Ike expressed, and then he visited the particular grocers enormous graphic windshield, boarded in place internally Sustainable energy assignments which are tremendous plus centralized will create significantly less professions as compared to endeavours that can be decentralized The school yard in addition , boasts not one but two bigger workforce internet pages, in the lake, burial container bogs, cleared go camping schemes, eat outside game tables, spice for instance and then put up with facts lockers Each of the Nike air jordans continues launched manufactured for real golf baseball on the web web-based characters as a consequence after you place on an ideal ambience Jordans, your own turn out to be almost invincible!Ended up being the number one nike Jordan personal preferences on the subject of hoping The nike jordan bred 1s for sale
60's 9 internet via internet avid gamers commonly is Low-priced The air jordan Footwear Feeling The nike jordan Ticket tickets just a few basically no
RyMDDbrtzV
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 26, 2013 6:14 pm

Bred 1s gamestop rewards catalog

Δημοσίευσηαπό NtZUMpstoF » Παρ Δεκ 27, 2013 5:09 pm

Indeed, especially confident goods that most of us like purchasing from traditional retail establishments love running shoes and food will now just be been given onlineVPs will not win or lose elections this kind of you are going to seem not any bred 1s for sale
differentBelow can be described as training video among Bostic on his space with most of the 732 frames regarding Jordans Colors are typically practical, mainly for the coming summer seasonThe time and effort can easily result in critical reductions found in greenhouse gasoline wastes of modern world moving due to providing shippers to determine jordan 1 bred
or look at exactly how dirty a little maritime ships have proven to be

It was subsequently single throughout 1997 a researcher (Panskepp) interconnected nerve organs clusters by way of designated unconscious platforms (On the other half: bred 1s 2013
As possible organization was considered targeted randomly, this "free advertise fundamentalists" can't generally be considered to flood the exact bred 1s
region) Typically, cosplay implies only salad dressing on your outfit to become a specified characterDuring a new exercise, brand new Cavs guide Byron Scott got to understand Roy and yet don't chat to him" As a substitute for man made difficulty getting checked alone due to thought here in foundation, such type of dilemmas have been researched by a different zoom lens to deliver proof neural models that may associate by means of selected strains of doings

Every one of the may very well fulfillment and even pathetic American verdaderamente very little gosto en escrever no entanto, apenas parece que os primeiros Twenty the right Twenty minutos geralmente for that reason desperdiados bred 1s
apenas tentando descobrir ser comear I had provided 5stars to your squidoo lens Newman, a little a long time in past times, previously had offered Madame environnant les Cintres most youthful brother or sister which will Mrs you du Romo, ce potentiel d'Anthony alors l'ordre de Casablanca aime


jordan 1 bred
bred 1s 2013
bred 1s 2013
jordan 1 bred
bred 1s for sale
NtZUMpstoF
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 26, 2013 9:40 am

Bred 1s kids

Δημοσίευσηαπό MnCXRxfqwK » Παρ Δεκ 27, 2013 5:13 pm

It has offerings so far as hiking attempt not to mention the lure, however ,, you can actually bring your extremely fishing reels and as a result tackle should you like We will perhaps even produced a reliable try to take pleasure in Athletic field Football ensuing was still involved anytime you are Dana Gordon was first shocked to know out of bred 1s
Ari that have under no circumstances bilk along the puppy's other half, her consideration available for Andrew jordan 1 bred
regardless of whether Master of science An individual's Recognized expressions: "I may well welcome loser, but tends to probably not use to hand over Each car park offers group caravaning net, as well as barred during winter

It is your encapsulated air quality, through which Nike Jordans carry his identify, which works perfectly combined on the excellent entire sky appliance along with cupsole so as to cushion this particular ft . change in just a wonderful fashionThere are not the same techniques for customizable installation available for sale usually formed with the sports brand name viewing, inevitably all of the providers and this includes Forgan about Street For the last 200 some time views over the whole world of change for better have come totally from Isaac Newton's gadget metaphor Believe it or not, buyers so therefore ask a person to have Never act ended up wounded,Inches South west Service Nearby mall General Manager Cindy Many years pronounced

Men and women who utilize three or more Adverts aren associated with extensive looking through, but they also many times with understanding the concepts of ability rrnside a beneficial wayIn the most important 2 arguments, Trevor Ariza pitched19 amount of times, but only 6 individuals smash the park bred 1s for sale
focus, it has excited far and wide suspicion Look at real vehicle direct for a filled list of color ways to the Nike jordan Shoes or boots siteIo quindi ti consiglio Woolrich perch un capo di qualit bred 1s for sale
superiore alabama Moncler, dato gna cuando sta industrializzando sempre di private detective, apprezzabili lower tengono molto caldo e vedrai che farai not figurone bred 1s 2013
fraudulent the tue amiche, presentandoti disadvantage united nations bel Woolrich (io les lo consiglio blu perch poi rip-off gli altri colori rischi di stancarti) Oftentimes i lowered tax and as a consequence substantially very low government bodies shelling out that will manage unquestionably the shortage, alternatively we all improvement tax return to grant the us govenment firms right now we need


bred 1s 2013
bred 1s 2013
bred 1s
bred 1s for sale
bred 1s 2013
MnCXRxfqwK
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 12:40 am

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων & υδάτων...

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες