50.000 νεόπλουτοι…!!!!!

50.000 νεόπλουτοι…!!!!!

Δημοσίευσηαπό administrator » Τρί Σεπ 04, 2012 2:55 pm

Η περίφημη Ελληνική μεγαλοαστική τάξη που ξεκίνησε να δημιουργείται με το σχέδιο Μάρσαλ τη δεκαετία του 50, κατέληξε μία ομάδα 500 πλούσιων οικογενειών, εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν πλέον αποσυρθεί από το επιχειρηματικό προσκήνιο. Θεωρητικά, αυτές οι 500 οικογένειες θα έπρεπε να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία μίας ισχυρής αστικής τάξης στην Ελλάδα του 20ου αιώνα. Τόσο οι πολιτικοί πριν τη χούντα, όσο και εκείνοι της μεταπολίτευσης (τσιφλικάδες οι περισσότεροι) έβλεπαν ανταγωνιστικά μία ισχυρή μεσαία και μεγαλο-αστική τάξη, καθώς θα έχαναν τον έλεγχο της εξουσίας. Έτσι λοιπόν από τη δεκαετία του 80 ξεκίνησε το χτίσιμο μίας νέας τάξης νεόπλουτων κρατικοδίαιτων νεοελλήνων οι οποίοι μέσα σε 30 χρόνια ισοπέδωσαν τα πάντα!!

Πόσοι είναι…?

Σύμφωνα με έγκυρη εσωτερική πληροφόρηση του ΣΔΟΕ που εντέχνως έχει διαρρεύσει προς διάφορες κατευθύνσεις, οι Έλληνες που έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό είναι 250.000. Για να βγάλεις χρειάζεσαι μινιμουμ 100.000 και ο μέσος λογαριασμός υπολογίζεται σε 500.000. Χρησιμοποιώντας το γνωστό pareto 80:20, καταλήγουμε ότι τουλάχιστον 50.000 εξ αυτών διατηρούν διαθέσιμα άνω του 1 εκατομ. Στο νούμερο αυτό καταλήγουν και όσοι δημοσιογράφοι προσπάθησαν κατά καιρούς να τους υπολογίσουν με οποιασδήποτε μορφής έρευνα.

Ποιοι είναι…?

Ο πλανήτης έχει γεμίσει νεόπλουτους και το να έχεις λεφτά δεν είναι κακό. Το ζητούμενο είναι πως έχεις κάνει τα λεφτά. Σε αντίθεση με τον κινέζο νεόπλουτο που αξιοποιεί τις τεράστιες επενδύσεις στη χώρα του, οι Έλληνες νεόπλουτοι έβγαλαν λεφτά τα τελευταία 30 χρόνια ξεζουμίζοντας το Ελληνικό κράτος, δηλαδή τους υπόλοιπους Έλληνες οι οποίοι τόσα χρόνια όχι μόνο δεν ενοχληθήκαμε από τη δράση τους, αλλά τους χειροκροτούσαμε και από πάνω…!!! Από τη μία χλευάζαμε και από την άλλη τους ζηλεύαμε θέλοντας να είμαστε στη θέση τους. Τόση ξεφτίλα... Στις 50.000 εντάσσεται η πλειοψηφία των πολιτικών, καθώς και η πλειοψηφία των επιχειρηματιών που συνεργάστηκαν (και συνεργάζονται) με το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.

Τι έκαναν όλοι αυτοί…?

Πρώτον, δημιούργησαν ένα δημόσιο τέρας (κράτος + ΔΕΚΟ) το οποίο για να συντηρείται και να του «βάζουν χέρι» έπρεπε να παίρνει συνεχώς δάνεια τα οποία θα τα πληρώσουν οι επόμενες γενιές. Δηλαδή τις αρπαχτές τους τις πληρώνουν οι υπόλοιποι Έλληνες, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Επιπλέον, αντί να ρίξουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις σε επενδύσεις, τις έκαναν βίλες, κότερα και αυτοκίνητα στερώντας από τη χώρα μία ιστορική ευκαιρία ανάπτυξης.

Δεύτερον, με την ανοχή του κράτους εκμεταλλεύτηκαν τις τράπεζες εις βάρος των παραγωγικών Ελλήνων. Πέραν του ότι τις έχουν αφαιμάξει, πήραν τεράστια δάνεια τα οποία αντί να ρίξουν σε παραγωγικές επενδύσεις, τα έριξαν στην κατανάλωση, σήμερα αδυνατούν να τα αποπληρώσουν και εν κατακλείδι ζημιώνουν τις τράπεζες διπλά, σε βάρος της οικονομίας και της χώρας. Δυστυχώς οι τράπεζες αποτέλεσαν το μακρύ τους χέρι. Αυτό ισχύει και στις άλλες χώρες, όμως εκείνες έχουν καλύτερη πάστα νεόπλουτων και όχι τα δικά μας λαμόγια…

Τρίτον, με τη νεοπλουτιστικη συμπεριφορά τους δημιούργησαν πρότυπα που μετέτρεψαν την Ελληνική κοινωνία σε μία χαβούζα! Πότε άλλοτε ο Έλληνας δεν είχε ξεπέσει τόσο σε ηθικό και μορφωτικό επίπεδο…

Οι τροικανοί…

Όταν το ΔΝΤ πήγε στην πτωχευμένη Βουλγαρία το 97 είχε να διαπραγματευτεί τις μεταρρυθμίσεις με τη μαφία που ελεγχόταν από 2 οικογένειες. Με την βοήθεια της ΕΕ από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, η μαφία περιορίστηκε στα δικά της, οι μεταρρυθμίσεις προχώρησαν και η χώρα πήρε το δρόμο της.

Μετά από 2 χρόνια στην Έλλαδα, οι τροικανοί έχουν αφήσει να διαρρεύσει ανεπίσημα ότι η έκταση της διαφθοράς στην Ελλάδα δεν έχει ιστορικό προηγούμενο πουθενά στον κόσμο, και ότι το κατεστημένο των νεόπλουτων απλά δεν αντιμετωπίζεται… Πρόκειται για μία πολιτικο-επιχειρηματική «μαφία» η οποία επιβιώνει το ίδιο καλά με ευρώ ή δραχμή και δεν πρόκειται να δεχτεί μεταρρυθμίσεις. Είμαι περίεργος να διαβάσω τι θα γράψουν στην επίσημη έκθεση εντός Σεπτεμβρίου…

Πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση…?

Όσο και να καλυτερέψουν τα πράγματα στην ευρώπη τα προβλήματα της χώρας μας δεν θα τα λύσει καμία Τρόικα, κανένας Σαμαράς, κανένας Τσίπρας, κανένας θεός! Όπως ορθώς είπε και ο Ζουγανέλης το Σ στην γιορτή της μπύρας στο ΣΕΦ, «μην περιμένετε κανένα πούστη».

Για αρχή πρέπει να σκεφτούμε και πέρα από την πάρτη μας, να σκεφτούμε ότι ζούμε σε μία κοινωνία, σε μία χώρα, και θα πρέπει να συνεισφέρουμε σε συλλογικό επίπεδο περιορίζοντας όσο γίνεται αυτούς τους 50.000 κρατικοδίαιτους νεόπλουτους. Τρεις απλές προτάσεις…

Πρώτον, δεν βλέπουμε ειδήσεις στην τηλεόραση! Τα μέσα τα ελέγχουν οι νεόπλουτοι και η πτώση της τηλεθέασης θα ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ότι η χώρα δεν είναι δικιά τους, δεν ανήκει σε 50.000 λαμόγια!

Δεύτερον, δεν ψηφίζουμε στις εκλογές (η αποχή πρέπει να ξεπεράσει το 60%)! Ας ξυπνήσουμε και ας καταλάβουμε επιτέλους ότι όλα τα κόμματα της βουλής είναι προϊόντα του ίδιου μεταπολιτευτικού σωλήνα και η μεταξύ τους αντιπαράθεση θεατρινισμός. Δύο οι αποδείξεις: Πρώτον, κανένας τους δεν καταργεί την κρατική επιδότηση (8 ευρώ η ψήφος) καθώς όλοι διατηρούν κομματικές επιχείρήσεις. Δεύτερον, κανένας τους δεν αποδέχεται την ουσιαστική διάκριση των εξουσιών με ασυμβίβαστο υπουργού – βουλευτή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη, καθώς τότε θα περιοριζόταν άμεσα η δράση όλων αυτών των νεόπλουτων και της πολιτικο-επιχειρηματικής «μαφίας» που μαστίζει τη χώρα!

Τρίτον, σταματάμε να αγοράζουμε τα προίοντα και τις υπηρεσίες όλων αυτών των νεόπλουτων καραγκιόζηδων. Προσωπικά, δεν θα αγόραζα ποτέ συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων, δεν θα πήγαινα ποτέ σε συγκεκριμένη αλυσίδα ξενοδοχείων, δεν θα συνεργαζόμουν τουλάχιστον με τις μισές Ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες, δεν θα έμπαινα ποτέ σε συγκεκριμένες ιδιωτικές κλινικές, δεν θα έβαζα ποτέ φυσικό αέριο, κλπ.

Υ.Γ. Γνωρίζω ότι τα παραπάνω δεν γίνονται κατανοητά από μεγάλο μερίδιο της Ελληνικής κοινωνίας. Ήρθε η ώρα για τον καθένα να επιλέξει. Αν θέλει να συνεχίσει να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης ή αν θα συνεισφέρει στη δημιουργία μίας παράλληλης κοινωνίας με στοιχειώδη αρχές.
administrator
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: Δευτ Οκτ 03, 2011 3:46 pm

Re: 50.000 νεόπλουτοι…!!!!!

Δημοσίευσηαπό alex » Πέμ Οκτ 04, 2012 12:18 am

πολυ ενδιαφερον κειμενο και ευχαριστω πολυ, τωρα τελευταια ακουω πολυ τον Τραγκα το πρωι!

:!:
Άβαταρ μέλους
alex
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Τετ Οκτ 03, 2012 8:50 pm

досуг шлюхи оренбург

Δημοσίευσηαπό Byssyncsyi » Δευτ Δεκ 23, 2013 8:21 pm

Здравсвуйте пользователи и гости форума www.teriosclub.gr, вчера пользователь под ником Angarjor просил меня запостить хорошие сайты 2013 года, где можно неплохо развлечься и найти то предложение, которое именно тебе подходит, так вот наконецто нашла время для этого, админы прошу не удалять, а перенести в соответствующий раздел Вашего отличного форума, если я ошиблась ))) Всех обнимаю :)))

P.S. Ах да!!! Вот сайты девушек, чуть не забыла )))))
Досуг в казани индивидуалки
Интим индивидуалки проститутки
Карина vip индивидуалки фото москва
Индивидуалки м водный стадион
Проститутки-индивидуалки в г .москва
Индивидуалка софия
Индивидуалки 50 60
Проститутки-индивидуалк идешево санкт петербург
Проститутки индивидуалки vip

Ульяновск индивидуалка Интим индивидуалки секс Проститутки-индивидуалки в санкт-петербурге от 1500 Проститутки индивидуалки москва выезд Прститутки москвы индивидуалки Интим карта индивидуалки Проститутки-индивидуалки москва не дорогие Индивидуалки выхино жулебино Путаны индивидуалки москвы
Byssyncsyi
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 15, 2013 9:42 am


Επιστροφή στο Περί ανέμων & υδάτων...

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron