από lker » Τρί Οκτ 30, 2007 10:48 am
Κυρίες και κύριοι και αγαπητά παιδιά !!!
Έχω ξενερώσει εντελώς καθήμενος στο γραφειάκι μου στη δουλειά σκεπτόμενος που ήμουν και που ήρθα!!!:evil:
Πραγματικά οι εικόνες που αποθήκευσε ο "σκληρός δίσκος" θα δίνουν κουράγιο και δύναμη μέχρι την επόμενη εξόρμηση!!!!:)
"Λίγα" πράγματα για την εκδρομή μας τώρα για να διαβάσουν και οι φίλοι μας που δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν.
Παρασκευή προυνό προυνό, συναντηθήκαμε οι εξ Αθηνών στα διόδια των Αφιδνών. Ο συντάκτης (c'est moi) καθυστέρησε λιγουλάκι και έτσι ξεκινήσαμε γύρω στις 8.40. Μία συγνώμη γι αυτό παίδες!
Φτάσαμε στη Μακρακώμη στο βενζινάδικο πρώτοι στο ραντεβού μας (καθώς όλοι είμαστε εφοδιασμένοι με turbo intercooler κλπ κλπ) και χάριν γνωριμίας του Panou27 με τον ευγενέστατο παππούλη, εκτός του ανεφοδιασμού μας κεράσανε τσίπουρο (τι στο καλό στο κούτελο το γράφουμε ??? ) και λουκουμάκι. Μετά από λίγο ήρθανε και τα παιδιά από Σαλόνικα και εκεί γίνανε οι πρώτες συστάσεις.
Συνεχίσαμε και μετά από καμία ωρίτσα φτάσαμε στον ξενώνα Μεσσοστράτη, ο οποίος έπαιξε το ρόλο του στρατηγείου των Τεριοκομάντος !!! (οι οποίοι σκίσανε καμιά 30αριά καλσόν :P :P :P !!!!)
Όσοι μέναμε εκεί τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτιά μας και οι υπόλοιποι πήρανε το δρόμο τους για τους κατά τόπους ξενώνες για τον ίδιο σκοπό.
Συναντηθήκαμε μετά από καμία ωρίτσα και ξεκινήσαμε για την πρώτη μας διαδρομή.
Περνώντας από το Μικρό Χωριό ανεβήκαμε προς το Διάσελο Χελιδόνας. Τερέν γενικά κακοτράχηλο με πολύ πέτρα και αρκετό κοπάνημα. Η θέα παιδιά εκεί πάνω είναι απίθανη!!!!! Από τη μία τρελά επιβλητικές κορυφές και από την άλλη η Λίμνη των Κρεμαστών με τη Γέφυρα της Επισκοπής!!
Κάποιοι επιχειρήσαμε να ανεβούμε το βουνό στα ίσα, αλλά είχαμε ξεχάσει τα κοντά λεβιεδάκια σπίτι ... :whistle: :whistle: :whistle: οπότε αρκεστήκαμε σε μια ωραία φωτογραφία μέχρι εκεί που μας έπαιρνε!(αλήθεια ποιοι έχουν τραβήξει? τη θέλω τη θέλω!!!)
Κατεβαίνοντας περάσαμε από Σελά και Φρυδάκια με τεραίν πάλι κακοτράχηλο αλλά και αρκετά κομμάτια με κοκκινόχωμα τα οποία δεν επέτρεπαν και πολλά πολλά, μιας και από κάτω είχαμε ωραιότατους γκρεμούς!!! Καταλήξαμε Καρπενήσι όπου φάγαμε και στο καπάκι ξενώνες για ξεκούραση. Βραδάκι ορισμένοι μαζεύτηκαν Μεσσοστράτη και κάποιοι άλλοι πήγαμε στο Saloon, μία απίστευτη εγκατάσταση με αρκετές δραστηριότητες, λίγο πιο έξω από το Μικρό Χωριό όπου και βρεθήκαμε με τον VAIOS και την καλή του, αλλά και το nasosbel μετά της συζύγου του, έκπληξη την οποία όλοι επικροτήσαμε μιας και μαζευόμασταν όλο και περισσότεροι !!! Είναι crazy αυτός ο παππούς :woohoo: !!!
Σάββατο πρωί ξεκινήσαμε από τη μεριά του Μεγάλου Χωριού και κατευθυνθήκαμε προς Διάσελο Καλιακούδας. Άλλο θέμα με τη θέα από εκεί! Παιδιά κάναμε διαδρομές μέσα στα σύννεφα κυριολεκτικά! Στην κορυφή ο Πέσκε και ο savvas έσπαγαν τα αυτοκίνητά τους :P :P :P ανεβαίνοντας πλαγιά που δημιουργούσε το βουνό με το δρόμο! Συνεχίσαμε προς Δολιανά και μετά από αρκετό χωματόδρομο φτάσαμε στο Πάντα Βρέχει !!
Εκεί κάναμε την πιο ενδιαφέρουσα off προσπάθεια όλοι μιας και διασχίσαμε του πουτάμ !!! Μη φανταστείτε τρελά νερά και δυσκολία. απλά ήταν κάτι που οι περισσότεροι δεν είχαμε ξανακάνει και πραγματικά έστω και στιγμιαία μας ανέβασε πολύ! Εκεί οι οργανωμένοι, τολμηροί και όχι τόσο πεινασμένοι ανταμείφθηκαν στο έπακρο από το τοπίο και τη διαδρομή μέσα από το ποτάμι. Οι υπόλοιποι (βλ πεινασμένοι και πιο αλανιάρηδες :P :P :P ) στήσαμε ένα μπάρμπεκιου στην όχθη του ποταμού και τσακίσαμε τα λουκάνικα που έφερε ο VAIOS, την πίτα της Μαίρης (γυναίκα του nasosbel) και κάτι τυράκια - ντομάτες! Μην ξεχνιόμαστε...ναι! ήπιαμε και το τσιπουράκι που είχε φέρει ο VAIOS!!!A! και καμια δεκαριά μπυρίτσες ;) Οι παλιοαλκοόλες!!!:P :P
Η διαδρομή μας συνεχίστηκε πρός Κρίκελο – Δομνίτσα όπου και φτάσαμε πάνω στα καλύτερα!!!! Γιορτή τσίπουρου με καζάνια στην πλατεία, μεζεδάκια και θεϊκά ρακόμελα !!! Είχε και μελοκάρυδο B) B) B) :whistle: Εκεί προμηθευτήκαμε και τα πολεμοφόδια της επόμενης μέρας !!! Επιστροφή στους ξενώνες και ανασύνταξη για βραδινή έξοδο! Δυστυχώς εγώ και ο TAG δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε μιας και ήμασταν κρεβατωμένοι με τα στομάχια μας καθώς κάτι μας είχε πειράξει :(. Και ξέρετε πως είναι αυτά για γέρους ανθρώπους :whistle: :whistle: :whistle: (6-6)…….Τσαγάκι, ζεστασιά και προδέρμ!
Κυριακή μαζευτήκαμε όλοι στο στρατηγείο και από κεί μετά το πρωινό ξεκινήσαμε για την τελευταία διαδρομή της εκδρομής η οποία όμως μας επιφύλαξε αρκετές εκπλήξεις! Μεγάλο κομμάτι της ήταν άσφαλτος ( προς αποφυγήν των παρελάσεων στο Καρπενήσι) φρεσκοστρωμένη μάλιστα, η οποία από ότι μας είπε ο οδηγός μας φτιάχτηκε ακριβώς πριν από τις εκλογές!!! Κατευθυνθήκαμε προς Κλαύση, Μουζίλο, Σίκρελο, Ανιάδα και Κρίκελο. Από Κρίκελο πήγαμε προς Στάβλους και από κεί ανεβήκαμε στην κορυφή στο Λιβαδάκι! Ωραίο μέρος για παιχνίδια εκεί!!! Συνεχίσαμε προς Άμπλιανη και την κορυφή της Σαράνταινας πέφτοντας στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης όπου πραγματικά αισθανθήκαμε ότι ήρθε ο χειμώνας για τα καλά! Ομίχλη για αρκετή ώρα, λασπίτσα (σε ορισμένα σημεία) και γενικά γλιστερό έδαφος μέχρι που βγήκαμε στην άσφαλτο! Εκεί χαιρετηθήκαμε όλοι και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη πανελλήνια!!!! Κάτι βέβαια πήρε το αυτί μου και για εκδρομή εκτός συνόρων........savvas λαμβάνει :whistle: ????????
Πραγματικά θέλω και εγώ με τη σειρά μου με τη Μάρθα, να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά γιατί όντως η παρέα ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ !!!!!!!!!!!! Συμφωνώ με το φίλο savvas γι αυτό που είπε περί πανελλήνιας φιλίας και επαυξάνω !!! Special thanks στην Ιώ, τη φανταστική δασοπόνο μας, η οποία υπομονετικά απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις ακόμη και σε αυτές που βγάλανε τρελό γέλιο!!! (βλ. αγριοπατάτα!!!)
Μόνη εξαίρεση αυτός ο παλιό pan_terios που όλο το βράδυ ροχάλιζε και παραμιλούσε "θέλω λάσπη! θέλω λάσπη!...βγάλε τον ιμάντα...λαμβάνει..." κλπ κλπ :P :P :P
Ελπίζω με τον καιρό αλλά και με περισσότερες συναντήσεις - εκδρομές να έχουμε όλοι την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας αλλά και με τα αυτοκίνητά μας!!!
Οι διαδρομές της εκδρομής μας αντάμειψαν όλους και βόηθησαν να γνωρίσουμε τη φύση της περιοχής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!!!
Μερικοί από μας θέλαμε το κατιτί παραπάνω όσον αφορά λάσπες, εμπόδια και παντός είδους καγκουριάς (όχι πως δεν τις κάναμε βέβαια ασχέτως αν σε μερικές φάσεις η εμφανής απειρία μας ίσως έβαζε όλο τον κόσμο σε περιπέτειες…ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ !!!), αλλά από την άλλη όπως είπανε και οι προλαλήσαντες καλύτερα έτσι, καθώς το πλήθος και η σύνθεση της παρέας δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο.
Κάτι πολύ μα πολύ χρήσιμο, κατά τη γνώμη μου, το οποίο και αποκόμισα από την όλη εκδρομή είναι το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι επικοινωνίες σε ένα κονβόϊ !!! Χωρίς CB παιδιά δεν γίνεται δουλειά με τόσα αυτοκίνητα !!! Τα PMR αν και έκαναν άξια τη δουλειά τους είναι πολύ λίγα για τέτοιου είδους εκδρομές !!! Θα είχαμε αποφύγει αρκετές καταστάσεις αν ήμασταν σωστά οργανωμένοι σε αυτόν τον τομέα.
Οποιασδήποτε άλλης φύσεως θέματα τα οποία πιστεύω πως πρώτοι απ’ όλους οι διοργανωτές μας εντόπισαν και αντιμετώπισαν (βλ. καταλύματα, φαγητό, επικοινωνίες), καθώς επίσης και όλοι εμείς οι συμμετέχοντες (βλ. στιγμές απειρίας κυρίως), πιστεύω πως θα αξιολογηθούν σωστά και με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν στις επόμενες συναντήσεις, οι οποίες πιστεύω να είναι αρκετές!!!
Να αποδώσω τα εύσημα με τη σειρά μου στο Γ.Πεσκετζή και στον οδηγό μας τον Παντελή για τη διοργάνωση της εκδρομής, καθώς έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, έτσι ώστε να μείνουν όλοι όσο το δυνατόν περισσότερο ευχαριστημένοι!
Νάμαστε πάντα καλά και πάντα τέτοια παίδες !!!