Βασικοί Κανόνες Εκδρομών

Βασικοί Κανόνες Εκδρομών

Δημοσίευσηαπό administrator » Παρ Ιαν 13, 2012 7:22 pm

Οι εκδρομές γίνονται για να διασκεδάσουμε και να συγκεντρώσουμε όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις, όχι για να ταλαιπωρήσουμε εαυτούς και αλλήλους… Ειδικά οι εκδρομές για αυτοκίνητα 4x4 απαιτούν σύνεση και σωστή προετοιμασία. Ο σημαντικότερος απαράβατος κανόνας είναι ότι δεν πάμε ποτέ μόνοι μας σε χωμάτινη ή «εκτός δρόμου» διαδρομή, καθώς οι κίνδυνοι να «κολλήσουμε» ή να αντιμετωπίσουμε μηχανική βλάβη είναι πάντα πιθανοί. Επιπλέον, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ την άσφαλτο χωρίς πρώτα να έχουμε γεμίσει το ρεζερβουάρ βενζίνης. Τέλος, προσοχή πρέπει να δοθεί στον εφοδιασμό του αυτοκινήτου μας με τον απαραίτητο φορητό εξοπλισμό που πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τα παρακάτω:

Αλυσίδες, χρήσιμες τόσο στο χιόνι όσο και στη λάσπη. Εφόσον διατίθενται 2 ζευγάρια, στα τετρακίνητα τοποθετούνται και στους τέσσερις τροχούς, άλλως στους δύο μπροστινούς για «καλύτερο τιμόνι». Ειδικά σε κάποιες εκδόσεις του TERIOS II τοποθετούνται μόνον πίσω λόγω «φρυδιών».
Ιμάντας ρυμούλκησης μήκους 9-10 μέτρων με ελκτική δυνατότητα τουλάχιστον 4 τόνων. Συνιστάται ο έλεγχος των σημείων πρόσδεσης του αυτοκινήτου.
Φτυάρι εργονομικό, χρήσιμο για τον καθαρισμό γύρω από τους τροχούς και κάτω από το αυτοκίνητο.
Νιτσεράδα για τη βροχή και γάντια σκληρής χρήσης για την αποφυγή τραυματισμού κατά την τοποθέτηση αλυσίδων, μετακίνηση κλαδιών, κλπ.
Φακός ισχυρός διαθέσιμος σε πρώτη ζήτηση για την αντιμετώπιση προβλημάτων τη νύχτα. Απαραίτητες και οι αμοιβές μπαταρίες.
Φαρμακείο πρώτων βοηθειών με τα απολύτως απαραίτητα για την αντιμετώπιση ατυχημάτων, τσιμπημάτων ερπετών και εντόμων, παροχής βοήθειας σε τρίτους, κλπ.

Πέραν του εξοπλισμού, προσοχή πρέπει να δοθεί και σε θέματα οδικής αλλά και γενικής συμπεριφοράς, ειδικά όταν συμμετέχουμε σε ομαδικές εκδρομές με πολλά αυτοκίνητα. Οι οδηγίες και το πρόγραμμα που ανακοινώνει ο αρχηγός – πλοηγός της εκδρομής πρέπει να τηρούνται πειθαρχημένα από όλους τους συμμετέχοντες, διαφορετικά δημιουργούνται καθυστερήσεις και επακολουθούν παρεξηγήσεις. Από τη στιγμή που αποφασίζουμε να συμμετάσχουμε σε μία ομαδική εκδρομή, προτάσσουμε το «εμείς» στη θέση του «εγώ» και συνεργαζόμαστε όλοι μαζί ως ομάδα.
administrator
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: Δευτ Οκτ 03, 2011 3:46 pm

Επιστροφή στο Εκδρομές και Δραστηριότητες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron